|  Revista ARTE |   ORAR   |  CASERIE ONLINE |
|   CONCURS - Posturi vacante   |   PARTENERI   | OLD SITE   | 

CONCURS DE FOTOGRAFIE „OBICEIURI DE IARNĂ” – EDIŢIA A VII-A 18 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019

CONCURS DE FOTOGRAFIE „OBICEIURI DE IARNĂ” – EDIŢIA A VII-A

18 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca lansează, începând cu data de 18 decembrie 2018 concursul de fotografie cu tema „Obiceiuri de iarnă”, ajuns la ediţia a VII-a.

La concurs pot participa cursanţii Şcolilor de Arte din toată ţara precum şi iubitorii de fotografie de pretutindeni.

Şcoala de Arte Cluj organizează acest concurs pentru formarea şi dezvoltarea simţului estetic şi artistic al iubitorilor de artă fotografică, cunoaşterea şi promovarea valorilor culturale şi artistice în domeniul artei fotografice, evaluarea nivelului de pregătire practică şi teoretică a celor mai talentaţi cursanţi, stimularea creativităţii, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, dialog şi lucru în echipă ale cursanţilor, precum şi identificarea unor ipostaze specifice anotimpului de iarnă şi transpunerea lor în fotografii.

 

Participanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de participare:

  1. Concursul este deschis participării tuturor cursanţilor şcolilor de arte, amatorilor şi profesioniştilor care practică arta fotografică în cadrul cluburilor de profil din România sau individual.
  2. Instituţiile pot participa cu cursanţii selectaţi în cadrul clubului foto sau în cadrul cursurilor de artă fotografică.

În concurs se va participa numai cu lucrări proprii, originale, care se vor încadra în următoarele secţiuni:

–          Portret

–          Peisaj

–          Reportaj

–          Natură statică

–          Eseu

–          Macrofotografie

–          Tradiţii şi obiceiuri

–          Imagini prelucrate

–          Arhitectură

–          „Din lumea celor care nu cuvântă”

Lucrările vor fi expuse în cadrul „Serii artelor” ediţia a VII-a din data de 7 februarie 2019.

Fotografiile pot fi trimise în format digital, inscripţionate pe DVD, sau prin e-mail la adresa scoaladeartecluj@yahoo.com până cel târziu în data de 31 ianuarie 2019.

Fiecare participant va trimite un număr de maxim 5 fotografii (în format digital) alb-negru sau color, care se vor încadra în tema dată.

Specificaţii tehnice: formatul fişierului trebuie să fie *.jpg, latura mare trebuie să fie între 3500-4000 pixeli, rezoluţie 300px/inch.

Fişierul trebuie denumit după formula „nume_prenume-titlul_lucrării.jpg”.

Exemplu: Popescu_Ion-Iarna_pe_uliță.jpg

 

Fotografiile vor fi însoţite de fişa de participare, în care se va înscrie numele şi prenumele autorului, seria şi numărul cărţii de identitate, titlurile lucrărilor, secţiunea aleasă (portret, peisaj, etc.), numărul de telefon, adresa participantului și numele instituției la care studiați (dacă este cazul).

Fotografiile înscrise în concurs trebuie să fie clare (nu realizate cu telefonul mobil) și să fie focalizate.

Fotografiile nu au voie să aibă trecute data şi watermarkul cu numele autorului.

• Participantii trebuie să fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor înscrise în concurs. Juriul și organizatorii concursului nu își asumă nici o responsabilitate privind eventuale încălcări ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine în mod exclusiv celui care a trimis fotografia.

• Juriul își rezervă dreptul de a elimina anumite fotografii care pot fi considerate ofensatoare.

Fotografiile printate vor rămâne în arhiva Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda“ Cluj-Napoca, putând fi folosite de aceasta pentru promovarea ediţiei viitoare a concursului, cu specificarea numelui autorului.

Organizatorii garantează respectarea drepturilor de autor şi vor folosi imaginile doar în scopul promovării manifestării.

• Trimiterea fotografiilor și participarea la concurs presupune că participantul a acceptat în totalitate condițiile prezentului regulament și eventualele decizii ulterioare ale juriului și organizatorilor.

Autorii ale căror fotografii au fost selectate pentru expoziţie vor primi diplome de participare. Premiile vor consta în albume de artă fotografică.

Datele de contact ale Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda“ Cluj-Napoca sunt: e-mail: scoaladeartecluj@yahoo.com

http://www.scoaladearte.ro/

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, Cluj-Napoca.